اخبار

اصفهانی‌ها شهرک سلامت می‌سازند

07\09\1392
 	اصفهانی‌ها شهرک سلامت می‌سازند

جام جم آنلاین: مساله‌ای که امروزه به عنوان یک معضل بزرگ در کلانشهر اصفهان مطرح است، تمرکز خدمات درمانی و پزشکی و همچنین مطب‌های پزشکان در مناطق مرکزی شهر همچون خیابان آمادگاه و شمس‌آبادی است که علاوه بر ترافیک شدید، در این مناطق حتی رفت و آمد مردم به صورت پیاده را هم با مشکل مواجه ساخته است.

البته در این راستا شورای اسلامی‌شهر اصفهان در 30 خرداد سال 87 به دنبال تمرکز مطب پزشکان و مراکز خدمات پزشکی در خیابان‌های مرکزی شهر و براساس تصمیم کمیته بهداشت شورای اسلامی ‌شهر اصفهان، مقرر کرد 5 شهرک سلامت در نقاط مختلف این شهر احداث شود.
به دنبال این تصمیم تعیین شد طراحی این شهرک‌ها به گونه‌ای باشد که نیاز بیماران و همراهان آنها را پاسخگو و با جذابیت‌های خاص باعث تشویق و ترغیب پزشکان به انتقال مطب‌های خود به این شهرک‌ها شود.
به‌طور قطع وجود چنین شهرک‌هایی علاوه بر تبیین علمی ‌و عملی مفهوم‌هایی چون شاخص‌های سلامت، تحت‌پوشش قرار دادن تمام گروه‌های سنی و ...، در صورت معرفی خدمات پزشکی کشور به نحواحسن می‌تواند در حوزه توریسم سلامت، معرفی طب سنتی و جاذبه آن در صنعت گردشگری، تاثیرگذار باشد.
اما این موضوع جای سوال دارد که آیا با راه‌اندازی شهرک‌های سلامت، پزشکان حاضر به ترک مطب‌های خود از مناطق مرکزی شهر (که دسترسی به تمام امکانات در آن براحتی مهیا است) می‌شوند یا خیر؟ و همچنین با انتقال این مطب‌ها آیا بیماران برای دسترسی به پزشکان متخصص و مجرب با مشکل مواجه نمی‌شوند؟
سخنگوی شورای اسلامی ‌شهر اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما در این باره می‌گوید: شورای اسلامی ‌شهر اصفهان با تعامل با دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام مطالعات روی چنین پروژه بزرگی است.
ابوالفضل قربانی درباره انتقال مطب پزشکان به شهرک سلامت ادامه می‌دهد: انتقال مطب‌ها به این شهرک‌ها مستلزم هماهنگی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی درباره دسترسی بیماران به پزشکان در این شهرک‌ها و نیز کاهش ترافیک در شهر تصریح کرد: با توجه به تعداد بالای پزشکان و مطب‌های آنها در اصفهان و مراجعه بیماران از شهرهای مجاور امیدواریم با پیش‌بینی حمل و نقل آسان و قرار گرفتن این شهرک‌ها در کنار رینگ‌های ترافیکی از حجم تردد در مناطق مرکزی شهر کاسته شود.
قربانی با تاکید بر این‌که هم اکنون مطالعه یک شهرک از5 شهرک سلامت به پایان رسیده است، پیش‌بینی کرد: تا پایان امسال عملیات ساخت این شهرک به عنوان نخستین شهرک سلامت در ایران آغاز شود.
البته اظهارات ابوالفضل قربانی در حالی است که به گفته برخی از مسوولان شهری قرار نیست با ساخت این شهرک‌ها تمام پزشکان به آنجا نقل مکان کنند بلکه این شهرک‌ها می‌توانند محلی برای پزشکانی باشد که ساکن اصفهان یا ایران نبوده و به صورت مقطعی در این شهر به درمان بیماران می‌پردازند و مجموعه پزشکی خیابان آمادگاه یا شمس‌آبادی به دلیل سوابق پزشکی خود در این محل باقی می‌مانند.
شهردار منطقه 10 اصفهان نیز درباره نخستین شهرک سلامت ایران که در این منطقه از اصفهان احداث می‌شود، گفت: بر اساس مطالعات شورای برنامه‌ریزی شهر، 5 نقطه پراکنده در شهر اصفهان به عنوان شهرک سلامت مشخص شد که بهترین نقاط کنار رینگ سوم ترافیکی بود که عملا کل شهر اصفهان را پوشش می‌دهد.
وی با بیان این‌که دسترسی آسان و مساحت بالای شهرک‌های سلامت در کنار رینگ سوم ترافیک از مزایای این شهرک‌ها در اصفهان است، خاطرنشان کرد: احداث اولین شهرک سلامت در زمینی به مساحت 33 هزار متر مربع در شمال شرقی اصفهان و کنار اتوبان آقابابایی انجام خواهد شد.
مهندس بهمن احمدی با اشاره به این‌که شهرک سلامت با مشارکت بخش‌خصوصی احداث می‌شود، اضافه کرد: با مذاکره دفتر مشارکت‌های شهرداری با چندین پیمانکار و توافق اولیه با یک مشاور خارجی، تقریبا 25 درصد نحوه اجرای طرح پیشنهاد و در شورای سیاستگذاری نیز مصوب شده است.
وی با بیان این‌که در طرح پیشنهادی و اولیه این مشاور خارجی، ساختمان اصلی و مرکز پزشکی این شهرک در 6 طبقه و در مرکز شهرک احداث می‌شود، افزود: مرکز پزشکان، هتل و آزمایشگاه و کلینیک، 3 ساختمان اصلی این شهرک است؛ همچنین رستوران، مجموعه دفاتر اداری و خدمات پشتیبانی نیز 2 ساختمان فرعی دیگر این شهرک هستند.
به نظر می‌رسد، احداث این شهرک‌ها در کلانشهری همچون اصفهان، الزامی است و باید از هم‌اکنون برنامه‌ریزی‌ها برای جذب پزشکان و متقاعد کردن آنها برای نقل مکان به شهرک‌های سلامت انجام شود چرا که در غیر این صورت این رویا مانند برخی از پروژه‌هایی که با اهداف والا ساخته، ولی اجرایی نشده‌اند، چیزی جز اتلاف سرمایه‌های انسانی و مالی بر جا نخواهد گذاشت.
خبرگزاری جام جم - پنجم آذر سال 1392



نظرات کاربران
ارسال نظر