شهرک سلامت در یک نگاه

مجموعه شهرک سلامت اصفهان با رعایت تمامی پروتکل ها و استانداردهای سازمان های اعتباربخشی جهانی با زیر بنایی بیش از سیصد هزار متر مربع در محدوده شهرداری منطقه 10 اصفهان ایجاد گردیده تا تعهد انسان به خالق را به سرانجام برساند.

این مجموعه هم راستا با سیاست های کلان کشور اعم از برنامه چهارم و پنجم توسعه جهت ارتقاء سلامت و اصلاح شاخص های کلان سلامت کشور همسو با برنامه های هزاره سوم سازمان ملل است که در سال 2000 تدوین و به دولتها ابلاغ گردیده، توسط بخش خصوصی در سال 91 شروع و در سال 96 فاز اول آن به بهره برداری رسیده است که با تکمیل بیمارستان با افق تعمیم و گسترش اِلمان های شهر هوشمند در زمینه های بهداشتی و درمانی فعالیت نمایند.

مکان یابی این مجموعه با چشم اندازی زیبا علاوه بر کاهش زمان سفرهای درون شهری ، موجب کاهش ترافیک و معضلات زیست محیطی مرتبط در هسته مرکزی شهر شده است.

طراحی مجموعه از اصول معماری شفابخش نشآت گرفته بطوری که با ایجاد چند "باغ در بام" و اجرای فضای سبز آن بصورت باغ های شفابخش در طبقات و همچنین استفاده از نور طبیعی بعنوان یک عامل غیر مستقیم در درمان ، صلح ، اطمینان و امید به بهبودی را برای بیماران و مراجعه کنندگان به همراه دارد.

 

عوامل  تأثیر گذار دراتخاذ تصمیم  به تأسیس IHCC :

  • دشواری های ناشی از کثرت مطب های پزشکان در خیابان های مرکزی شهر اصفهان و به وجود آمدن ترافیک سنگین و راه بندان هائی که قرار و آرام مردم را می گیرد و ناهنجاریهای پی آمد آن از عوامل مهم در این تصمیم گیری بوده است.   
  • کمبود پارکینگ که گاه بیش از یک ساعت از وقت بیمار را میگیرد.
  • مشقت های رساندن بیمار به مطب پزشک از محل پارک اتومبیل تا مطب پزشک که گاه بیمار را با صدمات ناخواسته ای روبرو میکند.
  • بیمار با گذر از این مشکلات هنگامی به پزشک میرسد که دچار اضطراب، استرس، خستگی و عوارض ناشی از عوامل یاد شده گردیده و مشکلی بر مشکلات وی افزوده شده است.
  • مطب های نامناسب که معمولاً یک آپارتمان دستکاری شده مسکونی است. محلی که تناسب چندانی برای طبابت ندارد، لذا پزشکان نمیتوانند از تمامی امکانات و تکنولوژی پزشکی و سلامت برای بیمار بهره مند  باشند.
  • راهروها، آسانسورها، پله های گاه طاقت فرسا و اتاقهای انتظار که اساساً برای این منظور طراحی نشده است، اغلب متراکم از انواع بیماران و گاه بیماران واگیر دار است که مشکلی بر مشکلات دیگر می افزاید.

با توجه به آنچه گفته شد و دلائل فراوان دیگر، عزم و اراده مؤسسین در ایجاد شهرک سلامت با استانداردهای جدید پزشکی و همچنین طرح بیمار محور یعنی منظور داشتن رضایت بیمار با رویکرد تامین حقوق و احترام بیمار و سلامتی پایدار برای او در بستر اجرا گذاشته شد و سلامتی بعنوان یک ضرورت امر توسعه کمی و کیفی نیروی انسانی مطرح گردید. و بالاخره با ایجاد این عزم راسخ در مؤسسین پروژه شهرک سلامت آغاز شد.   
 

تأسیس شرکت شهرک سلامت در گفتگوی اولیه  با شهردار اصفهان و آغاز فعالیت IHCC

در بهار سال  1390 خورشیدی پس ازگفتگوی اولیه آقای دکتر سقائیان نژاد شهردار اصفهان با سرمایه گذاران (شرکت پرستیژ لند ایران، مجری پروژه اصفهان سیتی سنتر) که  توان مندی های خود را در زمینه طراحی، مهندسی سازه و ایجاد یک انستیتوی مطالعاتی برای بکار گیری آخرین دستاوردهای علم و تکنولوژی به نمایش گذاشته بود، موافقت مقدماتی به عمل آمد. و بالاخره منجر به تبادل یادداشت تفاهم بین طرفین و سپس آغاز مراحل اجرائی و ایجاد اولین شهرک سلامت در ایران گردید.
 

تأسیس شرکت شهرک سلامت و انتخاب محل  پروژه

با آغاز فاز مطالعاتی، امکان سنجی و برنامه ریزی مطالعه در عرصه جغرافیائی شهر اصفهان آغاز شد و بالاخره پس از طی یک پژوهش پر زحمت محل فعلی به نشانی " اتوبان شهید آقابابائی، بعد از روگذرحکیم شفائی، بلوار سلامت  به مساحت 275000 متر مربع برای اجرای این پروژه در نظر گرفته شد که در مرحله فعلی 35000 متر مربع آن در اختیار طرح قرار گرفت. به واسطه موقعیت خوبی که این زمین دارد و میتواند بخشی از ترافیک هسته مرکزی شهر را به پوسته شهر انتقال دهد و نیز دسترسی به آن از کلیه نقاط شهری با کمترین زمان امکان پذیر باشد، اجرای پروژه در محل یادشده به تصویب رسید.

 

برگزیدن یک شرکت بین المللی با تجربه جهانی برای طراحی پروژه

شرکت شهرک سلامت بعد از بررسی ها و مطالعات مقدماتی بالاخره یک شرکت بین المللی را که دارای تجربیات خوبی در طراحی چندین بیمارستان و  Health care  در نقاط مختلف جهان بود و نیز سابقه ارزشمندی در طراحی اصفهان سیتی سنتر داشت، برای طراحی این مجتمع برگزید. این شرکت  طرح خود را با تکیه بر مطالعات مفصلی که لازمه چنین طرحی در اصفهان بود شروع کرد و بالاخره طرح خود را در بهار سال 1391به شرکت شهرک سلامت اصفهان تحویل داد. پروژه در سه فاز اصلی تعریف شده است. فاز یک عبارتست از مجتمع پارت 1، فاز دوم عبارتست از مجتمع پارت دو و فاز سوم عبارتست از هتل چهار ستاره.
آرشیتکت این مجموعه، با الهام از تجربه های گذشته خود در کشورهای مختلف و به منظور ایجاد فضائی جاذب که شهرک سلامت را از محیط های سرد بیمارستانی متفاوت کند، طبقه همکف عمارت را به رستوران های ارگانیک، هایپر مارکت، فروشگاههای معتبر داخلی و خارجی، آژانسهای مسافرتی بین المللی، شهربازی سرپوشیده و فروشگاههای طبی اختصاص داده تا ورود بیمار و همراهان وی در وهله اول به محیطی گرم و سرشار از نشاط صورت گیرد.

 

اولین کلنگ اجرائی توسط استاد پروفسور سمیعی

حسب علاقمندی مؤسسین شهرک سلامت از دانشمند سربلند و فاخر ایرانی جناب پروفسور سمیعی جراح و متخصص شهیر مغزو اعصاب برای آغاز عملیات اجرائی دعوت بعمل آمد. ایشان با گشاده روئی دعوت IHCC را پذیرفتند و طی مراسم با شکوهی که در تاریخ 1390/12/07 با حضور شهردار اصفهان، ریاست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مقامات دیگر برگزار شد،  کلنگ آغازین شهرک سلامت به دست مبارک ایشان و جناب دکتر سقائیان نژاد شهردار اصفهان، ریاست دانشگاه علوم پزشکی و سایر مقامات ارشد استان به زمین زده شد و آرزوی دیرینه بنیان گذاران این مجتمع صورت عمل به خود گرفت. بعد از رخداد فوق و تدارک پیش نیازهای اولیه عملیات اجرائی پروژه در بهار 1391  آغاز گردید.

 

  • این پروژه در3 فاز تعریف شده است:

فاز اول: 

پروژه به کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی، مراکز تجاری مرتبط با بهداشت و سلامت ، هایپر سلامت (عرضه کننده محصولات غذایی سالم ، طبیعی و ارگانیک) ،مرکز بازیهای ابتکاری و ابداعی ویژه کودکان، بانک ،رستوران ،موزه تاریخ پزشکی ،باشگاه ورزشی ،گل و هدایا تعلق دارد. 

فاز دوم:

به مراکز پاراکلینیکی شامل آزمایشگاه، مرکز توانبخشی ، تصویر برداری و مرکز جامع درمان سرطان که بزرگترین مرکز تشخیص و درمان سرطان در خاورمیانه محسوب میشود اختصاص یافته است . ضمناً در این فاز سالن کنفرانس جهت اجرای برنامه های آموزشی منطبق  با مولفه های Train  & Learn برای پزشکان بیماران و همچنین مرکز مدرن نشاط و آرامش(wellbeing) ، پیرایش ، آرایش و زیبایی (موسسه های Beauty center ماساژ و اسپا (Wellness)  نیز طراحی شده است.

 

 

فاز سوم و چهارم: هتل 4 ستاره به منظور ارائه خدمات اقامتی مطلوب به بیمارانی که از نقاط مختلف به اصفهان سفرکرده اند، به همراه بیمارستان هزار تخت خوابی است که به زودی به بهره برداری می رسند.

از مهمترین اهداف این پروژه افزایش سطح خدمات با بکارگیری علم I.T می باشد به همین دلیل با استفاده از مشاوران بین المللی و جوانان نخبه دانشگاهی کشور در این حوزه برای اولین بار نرم افزار بهداشتی درمانی مطابق با استانداردهای HL7  در دپارتمان انفورماتیک این مجموعه تهیه و در اختیار کلینیک ها و پزشکان قرار داده شده است تا ضمن انجام مراحل مربوط به پیگیری های درمان، اقدامات پیشگیرانه نیز در ابعاد مختلف مربوط به طرح درمان به مورد اجرا گذاشته شود. شایان ذکر است ثبت و ضبط سوابق بهداشتی و درمانی افراد در مرکزی مطمئن از جمله اهداف این مرکز می باشد که پزشکان نیز بتوانند باستناد مستندات موجود حضوری پر رنگ تر در همایش های پزشکی بین المللی داشته باشند.

 

از دیگر اقدامات مهم صورت گرفته در این مجموعه ایجاد دپارتمان گردشگری سلامت است که ضمن استفاده از مشاوران بین المللی و داخلی طرحی ویژه جهت ساماندهی این صنعت جهت تبدیل استان اصفهان به قطب گردشگری سلامت در دست اجرا دارد.

ارتقاء سطح کیفیت زندگی و بهداشت فردی و اجتماعی از دیگر اهداف این مجموعه است که کلوپ سلامت( Health club( ماموریت دارد اجرای این مهم را برای اولین بار در کشور عملیاتی و اجرا نماید.

پژوهش و  تدوین برنامه های پیشرفته و تدارک سیستم مکانیزه برای گردش امور در دوره بهره برداری:

کمیته راهبری :
موسس شهرک سلامت در همان ابتدای کار در سال 1390 به تشکیل گروهی متشکل از صاحبنظران با تجربه در زمینه های مختلف (تحت نام کمیته راهبری) اهتمام نمود. این کمیته ساماندهی زیربنای اداری شهرک سلامت را بر اساس طبابت برتر و خدمتی ارزنده و نوین در پزشکی و سلامت که هدف موسس بود نهادینه کرد. کمیته راهبری ترکیبی بود از شخصیتهای با تجربه در زمینه های گوناگون از جمله در امر برنامه ریزی کلان و تعریف استراتژی و چشم انداز همچنین آمار و اطلاعات کامل پزشکی اصفهان، شناخت از پزشکان فوق تخصص، متخصص و عمومی  در اصفهان، شناخت از شخصیتهای علمی در حوزه پزشکی و سلامت، آگاه به فضای آکادمیک و علوم پزشکی اصفهان، متخصص جامع نیازهای دوره بهره برداری، دارای تجربه در شناخت و چیدمان نیروهای مورد نیاز در حوزه کلینیکها، پاراکلینیکها، اداری و مدیریت های دیگر و نیز طراحی سیستم مکانیزه گردش امور با استفاده از دانش IT و آخرین پدیده ها در ارتباطات مجازی و رادیوئی و بالاخره برنامه ریزی زمانبندی شده و مدیریت آن برای کلیه امور یاد شده.
 

دکترین IHCC :

این کمیته طی پنج سال مطالعات مفصل و گاه بررسیهای میدانی آزمون و خطا و ریزش و رویش به تهیه و تحریر ضرورتهای زیربنائی شهرک سلامت برای حال و آینده برداشت، از جمله تعریف اهداف کلان، استراتژی، برنامه های کوتاه مدت، بلند مدت، تاکتیکهای ضروری و بطور کلی آنچه پیش نیاز لازم برای تدوین سند چشم انداز است. دست یابی به این مهم گاه موجب پژوهشهائی در سوژه هائی میشد که سابقه ای در کشور نداشت. کمیته راهبری با چنین عزمی و با سازگاری که اشاره شد در یک دوره کاری فشرده و با کمک گرفتن از شخصیتهای آکادمیک و صاحب نظر دست آوردهای خود معرض پردازش نظریه اعضاء قرارداد و تحت سند چشم انداز مدون و مصوب نمود .

 

ماموریت :

ما متعهد به حفظ کرامت انسان ها و افزایش ارزش برای بیماران هستیم . ما آمده ایم تا براساس آن ارزش هایی که خداوند متعال انسان را به جانشینی خود برگزید، آینده را زیباتر بسازیم.