بهرهبرداری از 72 پروژه عمرانی، خدماتی، توسعهای و فرهنگی با اعتباری بالغ بر 440 میلیارد ریال در منطقه 10 شهر اصفهان آغاز شد. این پروژهها در حالی به بهرهبرداری رسید که به اعتقاد کارشناسان، چهره منطقه 10 اصفهان در سالهای اخیر دگرگون شده و دیگر رنگ و بویی از محرومیت در این منطقه به چشم نمیخورد. سید مرتضی سقاییاننژاد، شهردار اصفهان در آیین بهرهبرداری از پروژههای عمرانی منطقه 10 این کلانشهر گفت: شهرک سلامت یکی از بزرگترین پروژههایی به شمار میرود که در این منطقه شهری در حال ساخت است؛ این پروژه با مشارکت شهرداری و بخش خصوصی در مرحله ساخت و تکمیل قرار دارد. او با بیان اینکه قرار است چهار شهرک سلامت در چهار گوشه شهر ساخته شود، افزود: با ساخت شهرک سلامت در اطراف اصفهان در نظر داریم که سفرهای زائد به مرکز شهر را کاهش دهیم تا از آلودگی هوا و ترافیک کاسته شود. شهردار اصفهان با اشاره به اینکه ۴۰ هزار سفر در روز به سمت انجام میشود، تصریح کرد: آمادگاه یکی از آلودهترین خیابانهای اصفهان است بنابراین ساخت شهرک سلامت در نزدیکی اتوبانهای شهر پیش بینی شده تا دسترسیها به آن نیز آسان باشد.
محدودههای شهر تعیین شوند
شهردار اصفهان در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه برنامهریزی برای شهرهای در حال گذار بسیار سخت است، اظهار داشت: روزانه هزار تن زباله و چهار هزار تن نخاله ساختمانی از شهر جمعآوری میشود. لذا این اتفاق نشان دهنده آن است که انسجام یکنواخت ایجاد نشده و در شهر اصفهان در حال تغییر و تحول است. او با بیان اینکه در شهر در حال گذار روزانه با معضلات درگیر هستیم، ادامه داد: شهر در حال گذار پیامد خوبی ندارد چون معلوم نیست شهر تا کجا گسترش مییابد. سقاییاننژاد افزود: اصفهان مهاجرپذیر است؛ از این رو هر قدر برنامهریزی زیربنایی داشته باشیم به واسطه تغییر و تحول نمیتوانیم انسجام را در شهر ایجاد کنیم بنابراین باید محدودههای شهر تعریف شود. او با اشاره به اینکه بیش از چهار هزار هکتار بافت فرسوده در شهر وجود دارد، گفت: بافتهای فرسوده باید ترمیم و احیا شوند و برای زندگی مردم آماده باشند. اکنون شرایطی وجود دارد که ۶۰۰ هزار نفر میتوانند در بافت فرسوده زندگی کنند اما اول باید این بافت احیا شود.
به سمت محرومیتزدایی حرکت کردهایم
شهردار اصفهان با بیان اینکه با توجه به مهاجرپذیری و در حال گذار بودن شهر اصفهان به سمت محرومیتزدایی حرکت کردهایم، تصریح کرد: خوراسگان یکی از مناطق ولایتمدار شهر اصفهان است که ۱۱ روستا به آن الحاق شده که برای محرومیت زدایی آن باید اقدامات گسترده ای انجام شود. سقاییاننژاد به تشکیل هستههای فرهنگی اجتماعی در محلات اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: از هر محله سه نفر برای تشکیل هسته های فرهنگی اجتماعی انتخاب شدند که در مجموع ۵۷۳ نفر را شامل میشوند؛ اما قرار است سه نفر به ۱۵ نفر افزایش یابد. وی با بیان اینکه شهر متعلق به مردم است و ما خادم مردم هستیم، اظهار داشت: با تشکیل هستههای فرهنگی اجتماعی در نظر داریم مباحث بهداشت و سلامت، عمرانی و فرهنگی محلات مناطق شناسایی و نظارت شود.
هویت شهر به داشتههای آن است
وی با تاکید بر اینکه هفته اصفهان بهانه ای است تا ظرفیت های نهفته شهر را معرفی کنیم، اظهار داشت: ظرفیت های اصفهان بسیار وسیع است چرا که این شهر در ادوار مختلف تاریخی پایتخت ایران بوده است. شهردار اصفهان با بیان اینکه برنامه های مختلفی برای هفته اصفهان برنامه ریزی شده است، ادامه داد: داشته ها و ظرفیت های اصفهان، شناسنامه شهر را جلوه گر می کند و این مهم به ما خوداتکایی و خودباوری می دهد. سقاییاننژاد با اشاره به اینکه ظرفیت های نهفته را با عزم راسخ بالفعل میکنیم، اضافه کرد: میراث و تمدن ما زمینهساز حرکت به سمت آینده است بنابراین باید با عزم جدی علم را به عمل تبدیل کنیم. وی به تحقق مدیریت جهادی اشاره کرد و گفت: در قرآن بارها به مدیریت جهادی اشاره شده است. همچنین امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر ایجاد مدیریت جهادی تاکید کرده اند.
منطقه 10 دیگر محروم نیست
شهردار اصفهان همچنین درباره پروژههای بهرهبرداری شده در منطقه 10 گفت: امروز این پروژهها از خیابانسازی تا احداث پارک و فعالیت های فرهنگی و ورزشی با اعتباری بالغ بر ۳۲ میلیارد تومان بدون احتساب هزینه آزادسازی در اختیار شهروندان قرار می گیرد که همه این طرح ها برای آسایش و رفاه مردم است. او جمعیت منطقه ۱۰ شهر اصفهان را بعد از منطقه ۸ بیشترین جمعیت در سطح مناطق دانست و بیان داشت: منطقه ۱۰ قبلاً یکی از مناطق محروم بود اما امروز دیگر محروم نیست و ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه امسال برای منطقه ۱۰ اختصاص داده شده است. به علاوه با توجه به محوریت محرومیتزدایی در بودجه ۹۳، به منظور اعتلای مناطق محروم مجموعا ۴۵ میلیارد تومان بودجه به این حوزه های شهری اختصاص یافته است.