اخبار

کاهش آلودگی هوا با بهره برداری ازشهرک سلامت

17\08\1393
کاهش آلودگی هوا با بهره برداری ازشهرک سلامت

  به گزارش ایمنا ، آری از آشفته بازاری که بر مراکز درمانی سایه انداخته سخن می گویم و این که وجود مراکز درمانی و مطب های فراوان در یک ناحیه خاص و مرکز شهر می تواند آرامش بیمار و حتی پزشک را مختل کند و روند بهبودی او را با مشکل مواجه کند.
مساله ای که امروزه به عنوان یک معضل بزرگ در کلانشهر اصفهان مطرح است ، تمرکز خدمات درمانی و پزشکی و همچنین مطب های پزشکان در مناطق مرکزی شهر همچون خیابان های آمادگاه و شمس آبادی است که علاوه بر ترافیک شدید ، در این مناطق حتی رفت و امد مردم به صورت پیاده را هم با مشکل مواجه ساخته است .
برای رفع این مشکل شورای سوم اسلامی شهر اصفهان در خرداد ماه ۸۷ به دلیل تمرکز مطب پزشکان و مراکز خدمات پزشکی در خیابان های مرکزی شهر و بر اساس تصمیم کمیته بهداشت شورای اسلامی شهر اصفهان مقرر کرد ۵ شهرک سلامت در نقاط مختلف این شهر احداث شود.
به دنبال این تصمیم تعیین شد طراحی این شهرک ها به گونه ای باشد که نیاز بیماران و همراهان آنها را پاسخگو باشد و با جذابیت های خاص باعث تشویق و ترغیب پزشکان به انتقال مطب های خود به این شهرک ها شود.
اعضای شورای سوم اسلامی شهر اصفهان بر این باور بودند که چنین شهرک هایی علاوه بر تبیین علمی و عملی مفهوم هایی چون شاخص های سلامت ، تحت پوشش قراردادن تمام گروههای سنی و غیره در صورت معرفی خدمات پزشکی کشور به نحو احسن می تواند در حوزه توریسم ، سلامت ، معرفی طب سنتی و

شهرک سلامت به دلیل مکان یابی صحیح و اثر گذار در کاهش ترافیک شهر و آلودگی هوا ، خود انتقال دهنده سلامتی به زندگی شهروندان خواهد بود

جاذبه آن در صنعت گردشگری تاثیر گذار باشد.
در این راستا اولین شهرک سلامت این کلانشهر به منظور دسترسی آسان شهروندان به امکانات بهداشتی و درمانی در ضلع شرقی اتوبان شهید آقابابایی و در مجاورت حلقه سوم ترافیکی شهر جانمایی و در مهرماه سال ۹۰ با حضور پروفسور سمعیی کلنگ اجرای آن به زمین زده شد.
حالا خبرها حاکی از آن است شهرک سلامت اصفهان که عنوان نخستین شهرک سلامت در خاورمیانه را با خود یدک می‌کشد، پس از گذشت سه سال تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.
مجری شهرک سلامت اصفهان در این باره می گوید: این پروژه در سه فاز کلینیک درمانی، آزمایشگاه و تصویربرداری و هتل تعریف شده که تا پایان سال در اختیار پزشکان و مردم قرار می‌گیرد.
مسعود صرامی می افزاید: فاز اول شهرک ۸۴ هزار متر مربعی سلامت شامل کلینک درمانی است و در جوار آن ۴۲ هزار متر مربع به محل تصویربرداری و آزمایشگاه اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه فاز دوم این پروژه در حال ساخت است و مشمول بر ۹ هزار و ۴۰۰ محل تصویربرداری است که بزرگترین تصویربرداری پزشکی در سطح دنیا به شمار می رود، تصریح می کند: فاز سوم پروژه ساخت هتل با متراژ ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع است که بیشتر به منظور اسکان و اقامت همیاران بیمارانی طراحی شده که از نقاط دور و نزدیک به اصفهان برای درمان بیماری خود سفر می‌کنند.
مجری شهرک سلامت اصفهان با بیان اینکه نزدیک به ۵۰ پزشک برای احداث این مکان سرمایه‌گذاری کرده اند و با تکمیل آن اکثر آزمایشگاه‌های خیابان توحید اصفهان نیز به این محل انتقال پیدا می‌کنند، ادامه می دهد: آزمایشگاه شهرک سلامت در حالی به آخرین تجهیزات و تصویربرداری روز دنیا مجهز شده که پس از ترکیه و مالزی، اصفهان در ایران به این دستگاه‌ها تجهیز شده است.
وی معتقد است: شهرک سلامت روزانه میلیون‌ها اکسیژن به مردم اصفهان تزریق می‌کند و این یعنی حفاظت از سلامتی افرادی که بر اثر دودهای حاصل از ترافیک خیابان آمادگاه دچار سرفه و تنگی نفس شده و استرسی که

احداث شهرک سلامت یکی از طرح های منحصر به فرد اصفهان است که شهرداری با واگذاری زمین و صدور پروانه سهم ۲۵ درصدی در احداث این پروژه دارد.

به هنگام شلوغی خیابان و به موقع رسیدن به مطب پزشک به آن گرفتار می‌شوند، رهایی پیدا می‌کنند.
صرامی با بیان اینکه آنچه به شهرک سلامت امتیاز و وجه بخشیده طراحی ساختمانی و ظریف‌کاری و نازک کاری‌های بدنه نیست بلکه پیوستن پزشکان متفکر و باارزشی است که در این حوزه سرمایه‌گذاری کردند ، اضافه می کند: در شهرک سلامت سعی شده پزشکان معروف و مشهوری که بیماران برای مراجعه به آنها حاضراند حتی دورترین مسافت‌ها و هزینه‌ها را متحمل شوند تا به دست آنها درمان شوند را به صورت یکجا گرد هم می آیند

بعضی ها سنگ‌اندازی می‌کنند!
مجری شهرک سلامت اصفهان با گلایه از نقد و انتقادهای دور از انصاف برخی از مدیران به این پروژه که تنها براساس شنیده‌های خود سخن می‌گویند، افزود: چطور امکان دارد بعضی از مسؤلان به جای حمایت از سرمایه‌گذاران در بخش درمان و تشویق آنها با این گفته‌ها روند اجرا را کُند کنند؟
وی در خصوص برخی اظهار نظرها پیرامون اجاره بالای مطب های این شهرک ، تصریح می کند: اگر هم اجاره‌بها و فروش مطب‌های شهرک سلامت بالا باشد به خاطر تجهیز این شهرک به مدرن‌ترین تجهیزات روز و دستگاه‌های تصویربرداری است که تنها در مالزی و ترکیه برای بیماران قابل دستیابی است.
صرامی تاکید می کند: شهرک سلامت از دید برخی از مسئولان اقدامی است که تا ۳۰ سال آینده هم دولت از عهده این کار بر نمی‌آید.

اراده و عزم جدی برای گسترش فرهنگ سلامت
شهرک سلامت یکی از بزرگترین پروژه‌هایی به شمار می‌رود که در این منطقه شهری در حال ساخت است؛ این پروژه با مشارکت شهرداری و بخش خصوصی در مرحله ساخت و تکمیل قرار دارد.
ستاد فرهنگ سلامت یکی از موضوعاتی است که در اولویت برنامه‌ها و اهداف کلان شهرداری اصفهان قرار گرفته و از ابتدای سال ۹۳ برای گسترش آن یک اراده و عزم جدی در مجموعه شهرداری اصفهان ایجاد شده است.
شهردار اصفهان اظهار می کند: کار ساخت شهرک سلامت اصفهان در ماه‌های گذشته بسیار فعال تر ادامه داشته و در حال حاضر این

در این مرکز ، هر فرد بیمار دارای یک پرونده پزشکی خواهد بود که از طریق سیستم مرکزی به تمام سیستم های جانبی داخلی و خارجی متصل می گردد

شهرک در مرحله نازک‌کاری قرار دارد و بر اساس پیش‌بینی‌ها، ساخت آن تا چند ماه دیگر به بهره‌برداری می‌رسد.
سید مرتضی سقائیان‌نژاد بیان می کند: احداث شهرک سلامت یکی از طرح های منحصر به فرد اصفهان است که شهرداری با واگذاری زمین و صدور پروانه سهم ۲۵ درصدی در احداث این پروژه دارد.
وی یادآور می شود: احداث اولین شهرک سلامت با توجه به طرح و ایده منحصر به فرد افتخاری برای شهروندان است همچنین برای جذب توریسم درمانی موفق ترین طرح خواهد بود.
شهردار اصفهان با بیان اینکه قرار است چهار شهرک سلامت در چهار گوشه شهر ساخته شود، اضافه می کند: با ساخت این شهرک ها در اطراف اصفهان در صدد کاهش سفرهای زائد به مرکز شهر برآمده ایم تا از آلودگی هوا و ترافیک خیابان ها کاسته شود.
وی می افزاید: با توجه به اینکه در یک شهرک سلامت مجموعه ای از ساختمان های پزشکی و رفاهی پیش بینی شده، احداث هر کدام از ۴ شهرک یک دهه به طول می انجامد.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه روزانه ۴۰ هزار سفر در روز به سمت خیابان های آمادگاه و شمس آبادی این شهر انجام می‌شود، می گوید: ساخت شهرک سلامت در نزدیکی اتوبان‌های شهر برای دسترسی‌ آسان تر شهروندان به مراکز درمانی پیش بینی شده است.
شهرک های سلامت انتقال دهنده سلامتی به زندگی شهروندان
مجریان شهرک سلامت اصفهان بر آن هستند تا مرکزی مجهز در شهر اصفهان بوجود آورند که الگویی برای دیگر شهرهای ایران نیز باشد .
مدیر منطقه ۱۰ اصفهان در این باره نیز می گوید: پروژه مشارکتی شهرک سلامت نیز در مجاورت بزرگراه شهید آقابابایی و در پهنه ای با مساحت حدود ۵/۳ هکتار به صورت یک پروژه مشارکتی در حال احداث است و دارای مقیاس منطقه ای و فراشهری است که می تواند نگین درخشان و ماندگاری از همت مدیریت شهری در حوزه سلامت و درمان باشد.
مسعود نریمانی می افزاید: شهرک سلامت شامل سه بخش کلینیک ها، مجموعه رادیولوژی و آزمایشگاه ها و هتل بوده که مطابق با استانداردهای جهانی و با مشارکت بخش خصوصی در حال احداث می باشد که

مرکز سلامت تمام پرونده های پزشکی بیماران را جهت مراجعه به پزشک متخصص تکمیل می نماید تا بتواند کمکی جهت تشخیص بیماری و درمان آن به پزشک بیمار باشد

هدف از اجرای آن ارتقای کمی و کیفی خدمات درمانی و پزشکی، ساماندهی فعالیت های درمانی پزشکی خصوصا مطب پزشکان، سهولت دسترسی شهروندان به خدمات درمانی، کاهش مشکلات ترافیکی و تمرکز زدایی مطب ها و مراکز درمانی و بهداشتی در مرکز شهر بوده که از مزایای احداث شهرک سلامت می باشد.
به راستی آیا تاکنون کسی از خود سوال کرده که نتیجه آزمایش خون و نوار قلب در خیابان های پرتردد به دلیل فشارهای روانی حاصل از ترافیک ، هوای آلوده و زمان انتظار در محیطی بسته و فاقد امکانات ، چه میتواند باشد ؟
آمارها نشان داده است که سالانه در ایران بین ۱۶ الی ۲۰ هزار نفر قربانی آلودگی هوا می شوند ؛ با یک نگاه اجمالی به خیابان های هسته ای شهر ، درمی یابیم که تردد و ترافیک در این خیابانها بیش از ظرفیت موجود آن است.
شهرک سلامت اصفهان با در نظر گرفتن این مسایل ، مکانی را ایجاد می نماید که بیماران و همراهان آنها در کوتاه ترین زمان ممکن و با آرامش ،اتومبیل خود را پارک نموده ، از فضای بیرونی این مرکز استفاده و زمان خود را تا به سر آمدن نوبت انتظارشان در مراکز رفاهی این مرکز به گونه ای که مناسب روح و جسم آنها باشد ؛ سپری نمایند.
این شهرک به دلیل مکان یابی صحیح و اثر گذار در کاهش ترافیک شهر و آلودگی هوا ، خود انتقال دهنده سلامتی به زندگی شهروندان خواهد بود.
در این مرکز ، هر فرد بیمار دارای یک پرونده پزشکی خواهد بود که از طریق سیستم مرکزی به تمام سیستم های جانبی داخلی و خارجی متصل میگردد.
این بدان معنا خواهد بود که پزشک مورد نظر در هر نقطه که باشد به تمام اطلاعات بیمار خود دسترسی کامل داشته و میتواند از این طریق با او در ارتباط باشد و یا به عبارت کوتاه تر مرکز سلامت تمام پرونده های پزشکی بیماران را جهت مراجعه به پزشک متخصص تکمیل می نماید تا بتواند کمکی جهت تشخیص بیماری و درمان آن به پزشک بیمار باشد.
به هر حال امیدواریم عملیات تکمیل نخستین شهرک سلامت اصفهان هر چه سریعتر به اتمام رسد تا ترافیک شدید حاکم بر خیابان های اصلی شهر که درصد زیادی از آن به دلیل تمرکز مطب پزشکان در این خیابان ها به وجود آمده است ، کاهش یابد و بیماران نیز علاوه بر دغدغه درمان ، دغدغه تردد و رفت و آمد نداشته باشند.



نظرات کاربران
ارسال نظر